Wifi op de camping versterken? Dit zijn de mogelijkheden

by | 24 Jun, 2024 | Internetoplossingen | 0 comments

Bent u het zat om te worstelen met slechte internet- en tv-verbindingen op de camping? U bent niet alleen! De kwaliteit van internet op campings is vaak erg slecht. Het wifi-signaal is vrijwel niet, of nauwelijks, te bereiken. Zo’n slechte wifi-verbinding kan uw hele vakantie verpesten. Vraag maar aan uw kinderen.

Goede wifi op de camping is tegenwoordig onmisbaar. Niet alleen om in contact te blijven met het thuisfront, maar ook op ‘s avonds heerlijk ontspannen Netflix te kijken, of muziek te luisteren.

Enkel het wifi-signaal versterken is helaas niet altijd goed genoeg om van een kwalitatieve wifi-verbinding te kunnen genieten. Een wifi-versterker helpt niet, als het wifi-netwerk zelf al slecht is. Daarom biedt IT-Wizzard de oplossing voor uw instabiele internet-verbinding op de camping.

Stabiel en snel wifi op de camping zonder gedoe. Ik dit artikel ontdekt u wat IT-Wizzard voor u kan betekenen.

Dit artikel in 30 seconden

 • Een slecht wifi-signaal, of wifi-netwerk, op campings komt door de afstand tot de (mifi-)router. Het kan ook liggen aan het aantal gebruikers en de obstakels.
 • Traditionele oplossingen zijn:
  • Schotels en Digitenne
  • Wifi-versterker en repeaters
 • Deze traditionele oplossingen hebben beperkingen waaronder:
  • Beperkte snelheid
  • Slechte betrouwbaarheid
 • Bij het kiezen van de juiste wifi-versterker moet u letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Maar wees u bewust van beperkingen bij hoge belasting en instabiliteit. Mobiele (mifi-)routers en data-abonnementen bieden betere stabiliteit en snelheid dan de traditionele wifi-versterker.
 • IT-Wizzard biedt een beter alternatief zonder gedoe met antennes of repeaters, met een plug-and-play oplossing en hogekwaliteit. Zo geniet u van (camping) wifi zonder slecht wifi-bereik, of haperig wifi-netwerk.
 • De mobiele internet oplossing van IT-Wizzard bestaat uit NL-bundels en RoamEasy EU-data Bundel en biedt onbeperkt en flexibel internet. Waar u ook bent. Dit is inclusief een gratis 4G bruikleen-modem. Zo’n modem lijkt op een (mifi-)router, maar werkt net anders. Deze oplossing is plug-and-play, waardoor u altijd en overal stabiel internet hebt zonder antennes of schotels.

Wifi in de caravan

Waarom is mijn wifi-signaal op de camping zo slecht?

De kwaliteit van internet op campings laat vaak te wensen over. Dit komt door verschillende factoren die het signaal beïnvloeden. Ten eerste is er de afstand tot de wifi-router. Hoe verder u van de router verwijderd bent, hoe zwakker het signaal. Soms kan dit worden verholpen door een wifi-versterker. Meestal is het wifi-signaal echter zo slecht, dat zelfs het wifi-signaal versterken niet werkt.

Daarnaast speelt het aantal gebruikers een grote rol. Op drukke campings delen veel mensen dezelfde verbinding, wat de snelheid aanzienlijk kan vertragen. Obstakels zoals bomen en gebouwen kunnen ook het signaal verstoren. Hierdoor krijgt u een zwakke of instabiele verbinding.

Deze problemen leiden tot veelvoorkomende frustraties onder kampeerders: trage verbindingen, haperende video’s, en moeite om contact te houden met vrienden en familie. Maar geen zorgen, er zijn manieren om deze problemen aan te pakken.

Wifi versterken op de camping met deze traditionele oplossingen

Er zijn verschillende traditionele oplossingen om wi-fi op de camping te versterken, elk met hun eigen voor- en nadelen:

 1. Wifi-versterkers en repeaters
 2. Schotelantennes
 3. Digitenne

Wifi-versterker en repeaters

Wifi-versterker en repeaters zijn onder andere opties. Deze apparaten werken door het bestaande wifi-signaal op te pikken en verder te verspreiden. Hoewel ze het bereik kunnen verbeteren, hebben ze vaak beperkte snelheid en betrouwbaarheid. Bovendien geven repeaters een slecht signaal gewoon door, zonder verbetering. Soms kunnen ze met behulp van mifi-routers (of iets vergelijkbaars) het wifi-signaal versterken. Dit werkt echter lang niet altijd.

Internetviademast C www.guidohibma.nl 2 16 1

Schotelantennes en Digitenne

Met name schotelantennes en Digitenne zijn bekende methoden. Hoewel deze oplossingen kúnnen helpen, hebben ze vaak beperkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de noodzaak van een duidelijke lijn naar de satelliet. Of een goede positionering van de schotel. Dit kan lastig zijn op een drukke of beboste camping.

Alternatief voor Digitenne

Veel gebruikers van Digitenne ervaren problemen met de beeldkwaliteit en het gedoe met antennes. IT-Wizzard biedt een beter alternatief zonder deze nadelen. Onze oplossing is plug and play: steek de stekker in het stopcontact en u kunt meteen tv kijken en genieten van supersnelle wi-fi. U hoeft geen nieuwe decoder te kopen en kunt interactieve tv kijken met een eenvoudig uit te breiden zenderpakket.

Toekomst van de Digitenne

Bent u een Digitenne-abonnee en vraagt u zich af wat de toekomst brengt? Digitenne maakt binnenkort de overstap naar DVB-T2 en HEVC technologie, wat betekent dat bestaande ontvangers niet meer zullen werken. U moet een nieuwe ontvanger (aanschaffen) die compatibel is met deze technologieën. In dit artikel over de toekomst van Digitenne ontdekt u de beste alternatieven voor uw kijkbehoeften.

De gemakkelijkste oplossing is werken met IT-Wizzard’s interactieve televisie. Ons pakket is inclusief 58 HD-zenders en 20 radiozenders, voor slechts € 20,- per maand bovenop uw internetabonnement bij ons.

Beste versterker van de wifi-verbinding op de camping

Als u toch een wifi-versterker overweegt, zijn er verschillende modellen en merken die populair zijn onder kampeerders. Het is belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteitverhouding bij de aanschaf. Een goede versterker moet niet alleen betaalbaar zijn, maar ook betrouwbaar en effectief in het verbeteren van uw signaal.

Waarom wifi-versterkers vaak geen oplossing zijn

Hoewel wifi-versterkers op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, hebben ze hun beperkingen. Bij hoge belasting presteren ze vaak slecht en kunnen ze instabiel zijn. Een slecht signaal wordt nauwelijks beter door een versterker, en een repeater kan het slechte signaal alleen verder verspreiden zonder verbetering.

Alternatieve oplossingen: De mobiele router (mifi-router) met een data-abonnement

Een betere oplossing is een mobiele router met een data-abonnement. Deze bieden meer stabiliteit en snelheid dan traditionele wifi-versterkers. Met een mobiele router creëert u uw eigen wifi-netwerk, onafhankelijk van de kwaliteit van het bestaande campingnetwerk.

Internet aan Boord: De complete oplossing voor internet en TV op de camping

IT-Wizzard biedt u ‘Internet aan Boord’, de perfecte oplossing voor stabiel en snel internet op de camping. Met onze NL-bundels geniet u van echt onbeperkt internet zonder limiet, gecombineerd met interactieve tv. Onze RoamEasy EU-data Bundel biedt flexibel betalen per GB, zonder hoge kosten, en zorgt ervoor dat u altijd verbonden bent.

Daarnaast krijgt u een gratis 4G bruikleen-modem die eenvoudig te installeren is en altijd een sterk en stabiel signaal biedt. De modem werkt niet alleen op de camping, maar ook thuis, wat het een veelzijdige oplossing maakt.

Modems

Onbeperkt internet in de camper

Met Internet aan Boord heeft u altijd en overal internet en tv, zonder het gedoe met antennes of schotels. Onze oplossing is plug-and-play en eenvoudig in te stellen. Zelfs onderweg kunt u met een 12 volt adapter genieten van supersnel internet op al uw apparaten.

Ervaringen met IT-Wizzard op de Camping

Veel van onze klanten hebben hun internetervaring op de camping drastisch verbeterd dankzij IT-Wizzard. Lees hun succesverhalen en ontdek hoe zij van trage, onbetrouwbare verbindingen zijn overgestapt naar snel en stabiel internet.

Zo gaf Daan IT-Wizzard vijf sterren ⭐⭐⭐⭐⭐. Hij zei: “Blij mee, geen gedoe meer met weg vallend internet. Ga ook vaak op reis in Nederland. Neem ik hem mooi mee, want dan hoef ik niet op openbare wifi netwerken. Nooit geen problemen met internet.”

En ook Kirsten had problemen met wifi op de camping. Zij gaf IT-Wizzard, net als Daan, vijf sterren ⭐⭐⭐⭐⭐. “Dankjewel! Eindelijk een man die niet loopt te zeuren als digitenne weer eens niet werkt op de camping”, schreef ze in haar recensie. “Internet en tv bij dit bedrijf afgesloten, jeee it-wizzard!”

Miranda reist vaak met de camper door Nederland. Ze schreef in haar recensie: “Ga altijd 3 maanden met de caravan weg en telkens gedonder met wifi op campings en de schotel die het meer niet doet dan wel. Erg blij met deze partij, want zij hebben beide tv en internet. Zelfs ik als digibeet kon het aansluiten.” Ook Miranda gaf IT-Wizzard vijf sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.

Er zijn veel mensen in Nederland die voor langere tijd op campings doorbrengen. Of het nu is om er tijdelijk te wonen, of omdat ze genieten van het kampeerleven. Lonneke bijvoorbeeld, ze woonde tijdelijk op een camping. “Op campings is helaas geen internet, dus een uitdaging”, schreef ze in haar recensie. “Maar door deze oplossing (van IT-Wizzard) geen uitdaging en binnen 1 dagje internet. Ik denk dat ik het ook voor thuis ga gebruiken. Beter dan die grote kabel bedrijven waar je eindeloos in de wacht staat.” ⭐⭐⭐⭐⭐.

Het team van IT-Wizzard bedankt hen allen voor de prachtige recensies. Werkt u al met het internet van IT-Wizzard? Laat een recensie achter. We danken u hartelijk.

Conclusie

Kortom, IT-Wizzard biedt met Internet aan Boord de beste oplossing voor internet en tv op de camping. Geen gedoe met antennes, maar gewoon zorgeloos internet en tv. Probeer de RoamEasy EU-data Bundel of kies voor onbeperkt internet de 1e maand voor maar 1 euro! Geniet van zorgeloos internet en tv tijdens uw verblijf op de camping.

FAQ: Veelgestelde vragen m.b.t. de camping wifi-signaal versterken

Wat is het verschil tussen een wifi versterker en een mobiele router?

Een wifi-versterker versterkt het bestaande signaal, terwijl een mobiele router (mifi-router) een eigen verbinding via 4G biedt. Een wifi-versterker versterkt dus een bestaand signaal, terwijl een mobiele router een eigen verbinding aanbiedt.

Hoe werkt de installatie van het IT-Wizzard modem?

De installatie is eenvoudig: plug het modem in, volg de instructies en u bent binnen enkele minuten online. In deze video wordt het installeren stapsgewijs uitgelegd.

Kan ik mijn abonnement pauzeren tijdens het laagseizoen?

Ja, bij IT-Wizzard kunt u uw abonnement pauzeren wanneer u het niet nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens het laagseizoen. Wilt u hier meer over weten? In dit blogbericht leert u alles over het tijdelijk stopzetten van uw abonnement in Nederland.

Wat zijn de voordelen van IT-Wizzard ten opzichte van andere aanbieders?

IT-Wizzard biedt betrouwbaarder, stabieler en eenvoudiger te gebruiken internet zonder de nadelen van antennes en versterkers.