Wifi antenne voor caravan en camper, of is er een betere oplossing?

by | 21 Jun, 2024 | Internetoplossingen | 0 comments

Bent u klaar voor een welverdiende vakantie met de caravan, maar vreest u voor slechte wifi-verbindingen? U bent niet de enige. Zeker voor kinderen is goede wifi op een bepaalde leeftijd van onschatbare waarde. Veel kampeerders hebben te maken met trage, haperende of onbetrouwbare internetverbindingen. Dit heeft vaak te maken met de wifi-antenne. Maar, wat kunt u daaraan doen?

Laten we eens kijken naar wifi-antennes en waarom deze misschien niet altijd de beste oplossing zijn.

Dit artikel in 30 seconden

 • Slechte wifi-verbindingen zijn een veelvoorkomend probleem in de camper/ caravan. De antenne staat vaak niet goed ingesteld, of maakt slechte verbinding door obstakels. Uw (draadloze) apparaten werken daarom niet naar behoren.
 • Wifi-antennes versterken signalen, maar hebben beperkingen. De camper of caravan krijgt maar geen goede verbinding met het draadloze netwerk van de camping.
 • Specifiek voor de camper/ caravan zijn wifi-antennes vaak onbetrouwbaar door beweging en kwetsbaarheid veroorzaakt door weer en wind.
 • Ontdek de IT-Wizzard oplossing:
  • Reist u in het Buitenland? Met de RoamEasy EU-data Bundel heeft u overal in Europa uw eigen draaloze netwerk.
  • Blijft u in Nederland? Heeft u een stacaravan, of favoriete Nederlandse camping? Kies dan voor een voordeliger abonnement met bereik in ons eigen land. Kies voor 300 GB, 500 GB of onbeperkt internet van IT-Wizzard.
 • IT-Wizzard is plug-and-play en ideaal voor zowel internet als tv op de camping. Met het interactieve televisiepakket van IT-Wizzard ontvangt u 58 HD-zenders en 20 radiozenders. 
 • Wilt u meer weten over de IT-Wizzard oplossing? Neem dan contact op met onze specialisten. We helpen u graag verder.

Wifi op de camping

Wat is een wifi-antenne en hoe werkt het met een wifi-netwerk?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een wifi-antenne eigenlijk en hoe werkt het? Een wifi-antenne is een apparaat dat is ontworpen om wifi-signalen te versterken. Hierdoor kunt u verder van de bron af zijn (de wifi-router) en toch een sterk signaal ontvangen. Klinkt goed, toch? Maar in de praktijk is het vaak toch minder stabiel.

Er zijn twee hoofdtypen wifi-antennes: richtantennes en omnidirectionele antennes. Richtantennes sturen het aangeboden wifi-signaal in één specifieke richting, wat zorgt voor een sterker en geconcentreerd bereik. Dit kan handig zijn als u precies weet waar de wifi-bron zich bevindt. Heeft u bijvoorbeeld een stacaravan? Dan gebruikt u deze waarschijnlijk.

Aan de andere kant hebben we de omnidirectionele antennes, die het signaal in alle richtingen verspreiden. Dit type is ideaal voor bredere dekking, vooral als u niet zeker weet waar het signaal het sterkst is. Dit gebruikt u als u met de caravan rondreist of op verschillende campings staat.

Waarom wifi-antennes op de camping niet altijd goed werken

Hoewel wifi-antennes in theorie goed werken, zijn er in de praktijk enkele nadelen. Allereerst zijn er problemen met bereik en signaalsterkte. Obstakels zoals bomen, heuvels en andere caravans verstoren het wifi-signaal. Dit betekent dat, ondanks een krachtige antenne, u nog steeds geen stabiele camping wifi heeft.

Daarnaast zijn er de installatie-uitdagingen. Het juist plaatsen en richten van een wifi-antenne is lastig. Vooral op een drukke camping of een camping met veel bomen waar ruimte en ideale locaties schaars zijn. De antenne moet precies goed gericht zijn om het beste signaal te ontvangen. Dit kost u veel tijd en moeite.

Waarom geen wifi-antennes op de caravan?

Verblijft u voor langere tijd in een (sta)caravan? Dan zijn er nog meer uitdagingen. Caravans bewegen. En zelfs een kleine verschuiving kan het camping wifi-signaal verstoren. Bovendien zijn wifi-antennes vaak kwetsbaar voor beschadiging en slijtage door weersomstandigheden en andere externe factoren.

Dit betekent dat er constant onderhoud nodig is, zodat uw antenne optimaal blijft werken.

Alternatieven voor wi-fi-antennes: Mobiel internet via een router

Waarom beperken tot wi-fi-antennes als er een betere oplossing is? De IT-Wizzard oplossing met mobiel internet. Deze is in twee categorieën opgesplitst:

 1. U reist met de caravan door Europa
 2. U heeft een (sta)caravan in Nederland

Rondreizen door Europa

Maak kennis met de RoamEasy EU-data Bundel van IT-Wizzard. Dit is een flexibele en betrouwbare manier om altijd verbonden te blijven zonder gedoe met antennes.

Met de RoamEasy EU-data Bundel betaalt u alleen voor de hoeveelheid data die u gebruikt, zonder hoge vaste kosten. Daarnaast biedt IT-Wizzard een gratis 4G bruikleen-modem aan. Dit modem is betrouwbaar, draagbaar en eenvoudig te installeren. Het enige wat u hoeft te doen is het modem inpluggen (12 volt of 220 volt), de eenvoudige instructies volgen en binnen enkele minuten bent u online op al uw apparaten.

(Sta)caravan in Nederland

Heeft u de caravan op een Nederlandse camping staan? Dan is er een voordeligere optie voor u. Met het (tijdelijke) internet van IT-Wizzard krijgt u snel, veilig en stabiel internet waar de kabel niet komt. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar, zonder aansluitkosten (t.w.v. € 25) en met een tijdelijk gratis bruikleen-modem t.w.v. € 275.

Het abonnement is in drie verschillende opties te verkrijgen:

 1. 300 GB per maand
 2. 500 GB per maand
 3. Unlimited internet, dus onbeperkt internetten! 

Bij alle opties heeft u geen daglimiet: u kunt uw tijd gewoon invullen zoals u dat wilt.

Waarom IT-Wizzard kiezen voor uw internet en tv in de caravan?

Met de IT-Wizzard-oplossing geniet u van stabiel en snel internet zonder de nadelen van wifi-antennes. Het is plug-and-play en dankzij de instructievideo’s ook  gemakkelijk voor de échte digibeet. Geen gedoe meer met het vinden van de perfecte plek voor uw antenne of het aanpassen van de richting om een goed signaal te krijgen. Gewoon inpluggen en genieten.

Tevreden met internet

Wifi signaal op de camping versterken met IT-Wizzard

In dit artikel leest u meer over enkel het versterken van wifi op de camping.

Daarin ontdekt u onder andere waarom de kwaliteit van internet op de camping vaak zo slecht is. Welke traditionele oplossingen (zoals schotels en wi-fi-versterkers) zijn beschikbaar?

Daarnaast introduceren we de IT-Wizzard oplossing voor internet en tv, die u een zorgeloze en stabiele verbinding biedt zonder gedoe. Blijf op de hoogte en ontdek hoe u uw kampeerervaring verbetert met beter internet!

Ervaringen met IT-Wizzard op de camping

Niets overtuigt beter dan echte verhalen van tevreden klanten. Lees de ervaringen van andere kampeerders die hun internetervaring op de camping hebben verbeterd dankzij IT-Wizzard.

Miranda bijvoorbeeld, gaf IT-Wizzard 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐. Ze gaat vaak met de caravan op reis, soms wel drie maanden lang. “Ga altijd 3 maanden met de caravan weg en telkens gedonder met wi-fi op campings en de schotel die het meer niet doet dan wel”, schreef ze in haar recensie. “Erg blij met deze partij, want zij hebben beide tv en internet. Zelfs ik als digibeet kon het aansluiten.”

Ook Lonneke gaf IT-Wizzard 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐. Ze schreef: “Woonde altijd in het buiteland, maar ben teruggegaan naar Nederland waar ik ben opgegroeid. Woon eerst tijdelijk op een camping. Daar is helaas geen internet dus een uitdaging!” Ze liet ons weten blij te zijn met de oplossing van IT-Wizzard. “Ik had binnen 1 dagje internet. Ik denk dat ik het ook voor thuis ga gebruiken. Beter dan die grote kabelbedrijven waar je eindeloos in de wacht staat.”

Kirsten had ook problemen met wifi op de camping. “Dankjewel! Eindelijk een man die niet loopt te zeuren als digitenne weer eens niet werkt op de camping”, schreef ze. “Internet en tv bij dit bedrijf afgesloten, jeee it-wizzard!” Ze gaf IT-Wizzard 5 sterren ⭐⭐⭐⭐⭐.

Conclusie

Kortom, IT-Wizzard biedt de beste oplossing voor internet en tv op de camping. Geen gedoe met antennes, maar gewoon zorgeloos internet en tv.

Reist u met de caravan naar het buitenland? Probeer dan de RoamEasy EU-data Bundel nu. Geniet van een zorgeloze vakantie met een stabiele en veilige internetverbinding, waar u ook bent. Onze krachtige router zorgt ervoor dat u niet hoeft te knoeien met wifi-antennes.

Blijft u lekker in Nederland? Kies dan voor onze Nederlandse abonnementen. Probeer nu de eerste maand voor slechts 1 EURO. Een maximale snelheid, voor een lage prijs. Wilt u ook stabiele, interactieve televisie ontvangen? IT-Wizzard regelt het voor u. Neem contact op met onze klantenservice en vraag naar de mogelijkheden van uw eigen, krachtige router.

Internetviademast C www.guidohibma.nl 2 27 1

FAQ: Veelgestelde vragen over internetoplossingen op de camping

Wat is het verschil tussen een wifi-antenne en een mobiele router? 

Een wifi-antenne versterkt het signaal van het bestaande wifi-netwerk, terwijl een mobiele router een eigen verbinding biedt via 4G. Dit betekent dat u met een mobiele router onafhankelijk bent van de kwaliteit van de wi-fi op de camping.

Hoe werkt de installatie van de IT-Wizzard modem? 

De installatie is heel eenvoudig! U plugt de modem in, volgt de gemakkelijke instructies en binnen enkele minuten bent u online. Geen ingewikkelde installaties of technische kennis vereist.

Kan ik mijn abonnement pauzeren tijdens het laagseizoen?

Ja, dat kan! Bij IT-Wizzard kunt u uw abonnement pauzeren wanneer u het niet nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens het laagseizoen. Dit geeft u de flexibiliteit om alleen te betalen wanneer u de dienst daadwerkelijk gebruikt.

Wat zijn de voordelen van IT-Wizzard ten opzichte van wifi-antennes? 

IT-Wizzard biedt een betrouwbaardere, stabielere en eenvoudigere manier om online te blijven. Geen gedoe met antennes, geen last van obstakels en altijd een sterk signaal dankzij de 4G/5G-verbinding.