Uw internet abonnement tijdelijk stopzetten: zo doet u dat

by | 03 Jun, 2024 | Internetoplossingen | 0 comments

Vaart u wel eens met de boot, of reist u rond met de camper of caravan? Neem dan internet mee. Zo kunt u ook aan boord ‘s avonds van uw Netflixserie genieten. En nee, voordat u het zichzelf afvraagt: zoiets hoeft niet duur te zijn. Een nieuw tijdperk is aangebroken… Het tijdperk van toegankelijk internet. Waar ter wereld u ook bent.

Toegankelijk én flexibel internet. IT-Wizzard biedt namelijk het flexibelste abonnement mogelijk. U kunt het namelijk sluimeren. Wat houdt dat in? Stelt u zich voor, u vaart zo nu en dan met de boot. Een paar maanden op, paar maanden af. Maar u wilt wel een abonnement dat u kunt gebruiken wanneer u het nodig heeft. Dat is waar IT-Wizzard om de hoek komt kijken. Of u staat alleen tijdens het seizoen op de camping, dan is dit de perfecte oplossing. Eventueel gebruikt u het buiten het seizoen gewoon thuis.

Bij ons zet u namelijk uw abonnement heel eenvoudig op sluimerstand. Normaliter ontvangt u 300 GB, 500 GB, of onbeperkt internet, voor een vaste prijs. Maar als uw abonnement gesluimerd is, ontvangt u er nog maar één. Precies genoeg om de camera’s aan boord aan te laten staan, of om uw Victron-apparatuur te monitoren. Handig, toch?

Wifi op de camping

Dit artikel in 30 seconden

 • IT-Wizzard biedt een (maandelijks opzegbaar) internetabonnement aan dat zelfs gesluimerd kan worden. Zo zet u uw internet op de tijdelijke pauze knop.
 • Wilt u het tijdelijk internet toch stopzetten? Dat kan, want het internet van IT-Wizzard is maandelijks opzegbaar. U hoeft enkel de maand af te maken die u reeds bent begonnen. Er is geen sprake vaste looptijd.
 • Het (tijdelijk) internet is af te sluiten in de volgende groottes:
  • 300 GB voor € 50,- per maand
  • 500 GB voor € 65,- per maand
  • Onbeperkt internet voor € 75,- per maand
 • Als u het internet sluimert, betaalt u slechts € 10,- per maand. Voor dit bedrag krijgt u nog steeds toegang tot 1 GB per maand. Dit is zodat u bijvoorbeeld de camera’s aan boord, of het Victron-apparatuur, kunt blijven gebruiken.
 • IT-Wizzard werkt met SIM-kaarten, net als in uw mobiele telefoon. Het abonnement wordt op deze SIM-kaarten gezet, die daarna in een router wordt geplaatst. De router krijgt u gratis van ons in bruikleen!

Een maandelijks opzegbaar abonnement

Het “pauzeren”, oftewel sluimeren, van een internetabonnement is uniek. De meeste providers bieden deze mogelijkheid niet. IT-Wizzard wel. Sluit een maandelijks opzegbaar abonnement af en zet het abonnement tijdelijk stop wanneer het u uitkomt. Zo heeft u tijdelijk internet, zonder dat u aan langdurige verplichtingen zit.

Er zitten allerlei voor- en nadelen aan het hebben van een tijdelijk internet abonnement. Een van de bekendste nadelen is dat het bijvoorbeeld duurder is dan een vast abonnement thuis. Dat stigma is er echter één die IT-Wizzard doorbreekt.

Bij ons heeft u namelijk al tijdelijk internet voor  € 50,- per maand. Dit is maandelijks opzegbaar én u kunt het abonnement tijdelijk stopzetten. Sluimer het voor slechts € 10,- per maand. Vaart u weer verder en heeft u het internet weer nodig? Geef ons een belletje, dan zetten we het weer voor u aan. Zo simpel is het tijdelijk internet van IT-Wizzard.

Hoe werkt een maandelijks opzegbaar abonnement van IT-Wizzard?

Onze oplossing werkt vergelijkbaar met uw mobiele telefoon. We gebruiken een SIM-kaart die verbinding maakt met een mobiel datanetwerk voor internet. U heeft naast de SIM-kaart een apparaat nodig om de SIM-kaart in te plaatsen. Dit kan een hotspot of een router zijn (gratis bij ons te lenen, of wellicht heeft u er zelf een). U kunt ook uw oude smartphone gebruiken. Hiervoor hoeft u geen mobiele nummer beschikbaar te hebben. Dit werkt gewoonweg via de SIM-kaarten van IT-Wizzard.

De SIM-kaarten die we gebruiken zijn data-only. Dit betekent dat ze alleen geschikt zijn voor het verzenden en ontvangen van data. U krijgt geen 06-nummer en kunt niet bellen of sms’en. Wel kunt u via een hotspot of router WhatsApp-berichten versturen en gesprekken voeren.

De voordelen van een flexibel internetabonnement van IT-Wizzard

Een internetabonnement van IT-Wizzard heeft talloze voordelen. Zo kunt u uw abonnement tijdelijk opzeggen, of sluimeren. Het is maandelijks opzegbaar en mee te nemen naar waar u internet nodig heeft. Op uw schip, boot, thuis (ook afgelegen gebieden zoals boerderijen), in de caravan of onderweg met de camper. Hiervoor hebben we inmiddels ook speciale EU-Bundels. Hierbij betaalt u een vaste service fee voor uw abonnement en rekent u af per vebruikte GB.

Zet u uw abonnement tijdelijk stop? Dit kan twee keer per jaar geheel kosteloos. Hierbij houden we rekening met de ingangsdatum van het abonnement.

Voorbeeld: hoe stop ik mijn internetabonnement bij IT-Wizzard?

Om een voorbeeld te geven: u sluit uw abonnement af op 3 maart. Aan het einde van de maand, 31 maart, besluit u dat u in april naar huis gaat. U neemt contact op met de specialisten van IT-Wizzard. Wij zetten het abonnement voor u op pauze, met inachtneming van de ingangsdatum van het abonnement. Dat wil zeggen: per 4 april staat uw abonnement op pauze.

Wilt u uiteindelijk uw abonnement opzeggen? Ook dan houden we rekening met de ingangsdatum. Belt u ons 15 oktober, dan is uw abonnement per 4 november opgezegd. Zo simpel is het. Een flexibiliteit die u enkel kunt verwachten van IT-Wizzard en niet van een andere provider.

IT Wizzard 2

Hoe duur is een maandelijks opzegbaar abonnement bij IT-Wizzard?

IT-Wizzard biedt drie abonnementen aan. Deze zijn alle drie maandelijks opzegbaar:

 1. 300 GB voor € 50,- per maand
 2. 500 GB voor € 65,- per maand
 3. Onbeperkt internet (zonder limiet!) voor € 75,- per maand.
 4. Onbeperkt internet (zonder limiet!) + interactieve TV voor € 95,- per maand.

Wilt u uw abonnement pauzeren (tijdelijk stopzetten)? Het enige wat u hoeft te doen, is contact met ons op te nemen. U kunt bellen, mailen, of zelfs WhatsAppen. Onze experts zorgen ervoor dat het geregeld wordt.

Kan ik ook televisie kijken met jullie internet?

Zeker. IT-Wizzard biedt niet enkel tijdelijk internet aan, maar ook televisie. U kunt voordelig televisie afnemen in combinatie met onze internetdiensten. Wilt u liever enkel gebruikmaken van onze televisiediensten en niet van het internet? Dan betaalt u iets extra voor deze dienst. Toch is het wél mogelijk.

Hoe werkt het televisie kijken met IT-Wizzard?

IT-Wizzard werkt met een databundel zuinige TV-ontvanger. Dit houdt in dat we kijken naar de gemiddelde datagrootte per uur video. Dit varieert, afhankelijk van de videokwaliteit.

 • Lage kwaliteit (480p): 700 MB/uur
 • Standaardkwaliteit (SD): 1 GB/uur
 • Hoge kwaliteit (HD, 720p): 1,5 GB/uur
 • Zeer hoge kwaliteit (Full HD, 1080p): 3 GB/uur
 • Ultra HD (4K): 7,5 GB/uur

Voorbeeld: hoelang kunt u televisie kijken met televisie van IT-Wizzard?

We geven u een voorbeeld. Laten we ervan uitgaan dat u gebruikmaakt van Full HD (1080p) televisie. Dan krijgt u dit ongeveer, per uitgekozen bundel:

 • 300 GB bundel: Ongeveer 3,33 uur/dag
 • 500 GB bundel: Ongeveer 5,56 uur/dag
 • Unlimited: Zonder limiet, maar met een ‘don’t push it’  beleid om misbruik te voorkomen.

Kan ik mijn verbruik in de gaten houden?

Dat kan zeker. Dit kan via een account in ons portaal, deze kunt u bij ons aanmaken. Op dit moment (anno juni 2024) kunnen helaas enkel de klanten met Odido-kaarten het verbruik inzien. Inzicht in de andere kaarten komt binnenkort.

Bekijk alle opties

Conclusie

Met IT-Wizzard kunt u nu genieten van flexibel internet, waar u ook bent. Of u nu vaart met de boot, reist met de camper, of gewoon thuis bent. U heeft altijd toegang tot internet zonder langdurige verplichtingen.\

 

Neem vandaag nog contact op met IT-Wizzard

Dankzij de mogelijkheid om het abonnement tijdelijk te sluimeren, betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Met een eenvoudig maandcontract en de optie om te pauzeren voor slechts € 10 per maand, biedt IT-Wizzard een ongeëvenaarde flexibiliteit. Zo blijft u altijd verbonden, zonder onnodige kosten. Perfect voor een moderne, mobiele levensstijl.

Neem vandaag nog contact op met de experts van IT-Wizzard en vraag naar de mogelijkheden. Of bekijk alle opties op de pagina: Internet aan Boord >