Tijdelijk internet op 2 Adressen: zo regelt u dat

by | 07 Jun, 2024 | Internetoplossingen | 0 comments

Heeft u een tweede huis waar u af en toe verblijft, werkt u regelmatig op afstand, of bent u tijdelijk aan het verhuizen? In deze situaties kan internet op twee adressen een uitkomst zijn.

Met IT-Wizzard blijft u altijd verbonden, waar u ook bent. Of u nu werkt, ontspant op de camping, of verhuist, onze experts zorgen ervoor dat u altijd toegang heeft tot snel en betrouwbaar internet en eigen WiFi.

Dit artikel in 30 seconden

 • Wilt u (tijdelijk) internet op twee adressen? Dat kan met internet van IT-Wizzard. Zo heeft u (tijdelijk) internet op meerdere locaties. Dit is handig als u bijvoorbeeld:
  • Een twee huis heeft (in het buitenland)
  • Op afstand (of aan boord) werkt (verkrijgbaar met vast-ip adres)
  • In het midden van een verhuizing zit en uw abonnement nog niet loopt
  • Op vakantie gaat of een lange reis maakt en toch verbonden wilt blijven
 • IT-Wizzard biedt twee flexibele opties aan die passen bij uw specifieke behoeften:
  • Mobiele datakaarten (Ook inclusief tv verkrijgbaar)
  • MiFi-routers (die u gratis kunt lenen van IT-Wizzard)
 • De maandelijks opzegbare abonnementen van IT-Wizzard zijn te verkrijgen in 3 formaten:
  • 300 GB
  • 500 GB
  • Onbeperkt internet (en dat is écht onbeperkt!)
 • De kosten voor het internet op meerdere adressen zijn gemakkelijk te berekenen. Wilt u namelijk internet op twee adressen? Dan berekent u tweemaal de gewone pakketkosten. Zo simpel is het!
 • Het internet van IT-Wizzard is gemakkelijk maandelijks opzegbaar, of zelfs te pauzeren. Onze experts noemen dit de sluimerstand. Zo heeft u de mogelijkheid tot tijdelijk internet, dat ook soms gepauzeerd kan worden. Handig als u zo nu en dan vaart, of met de camper op reis bent.

Sim-kaart Tijdelijk internet

Wanneer heeft u internet op 2 adressen nodig?

Er zijn diverse situaties waarin u tijdelijk internet op twee adressen nodig kunt hebben:

 1. U heeft een tweede huis. Als u een tweede huis heeft, bijvoorbeeld een chalet of vakantiehuis aan zee of in de bergen, wilt u ook daar internettoegang hebben. Of het nu gaat om het streamen van uw favoriete series, werken op afstand, of gewoon surfen op het web, internet is tegenwoordig essentieel.
 2. U werkt op afstand, of aan boord. Veel mensen werken tegenwoordig op afstand en reizen tussen verschillende locaties. Met internet op twee adressen kunt u moeiteloos schakelen tussen uw werkplek thuis en een andere locatie, zoals een co-working space of een tweede woning. Speciaal voor deze mensen is een vast ip-adres mogelijk.
 3. U zit in een verhuizing. Bij een verhuizing kan het enige tijd duren voordat uw nieuwe woning volledig is ingericht en aangesloten op internet. Zeker bij een nieuwbouwwoning kan dit tijden duren. In de tussentijd wilt u toch verbonden blijven. Met een tijdelijke internetoplossing van IT-Wizzard kunt u beide locaties voorzien van internet en indien gewenst ook interactieve tv.
 4. U gaat op vakantie of maakt een lange reis. Als u voor een langere periode op vakantie gaat of een lange reis maakt, is het handig om internet op zowel uw thuisadres als uw tijdelijke verblijf te hebben.

Oplossingen voor tijdelijk internet op twee adressen

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor internet op twee adressen. IT-Wizzard biedt flexibele opties die passen bij uw specifieke behoeften:

 1. Mobiele Datakaarten (ook in combinatie met interactieve tv en radio te verkijgen)
 2. MiFi-routers. Deze 4G/5G-routers krijgt u in bruikleen of kunt u bij ons aanschaffen.

Maandelijks opzegbare abonnementen via een mobiele datakaart of MiFi-router

Met een mobiele datakaart kunt u eenvoudig internettoegang krijgen via het mobiele netwerk. Deze kaarten kunnen worden geplaatst in een laptop, tablet, of een compatibele router. Ze bieden een betrouwbare en snelle internetverbinding, waar u ook bent.

Een MiFi-router is een draagbare Wi-Fi-router die verbinding maakt met het mobiele netwerk en een Wi-Fi-signaal uitzendt dat meerdere apparaten kunnen gebruiken. Dit is ideaal voor situaties waarin u meerdere apparaten wilt verbinden, zoals laptops, tablets en smartphones.

De internetmodems

Het (maandelijks opzegbaar) internet abonnement van IT-Wizzard

Het internet van IT-Wizzard is niet alleen handig voor meerdere adressen, maar ook voor internet aan boord of op vakantie. Een internet abonnement van IT-Wizzard is namelijk:

 1. Maandelijks opzegbaar
 2. Te sluimeren
 3. Eenvoudig te pauzeren/ op te zeggen

Een maandelijks opzegbaar abonnement sluimeren of opzeggen met IT-Wizzard

Zoals hierboven al staat, is een abonnement via IT-Wizzard te sluimeren. Maar wat houdt dit in? We leggen het u graag uit. Bij IT-Wizzard kunt u namelijk vier verschillende pakketten afsluiten. De pakketten zijn als volgt:

 1. 300 GB voor € 50,- per maand
 2. 500 GB voor € 65,- per maand
 3. Onbeperkt internet voor € 75,- per maand
 4. Onbeperkt internet + interactieve TV en radio voor € 95, per maand

Maar soms wilt u helemaal niet het hele jaar door internet. Dan wilt u tijdelijk internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaartochten. Heeft u een boot, of schip, en reist u soms een maandje op of af? Dan is het zonde om iedere maand te betalen voor een internet abonnement. Daarom kunt u het internet bij IT-Wizzard sluimeren.

De normale hoeveelheid data die u krijgt gebruiken tijdens deze sluimerstand, is verlaagd naar 1GB per maand. Dit kost slechts € 10,-. Met deze gigabyte aan internet heeft u het hele jaar toegang tot het Victron-apparatuur, of de beveiligingscamera’s. Internet, maar niet volledig internet. En zo hoeft u de apparatuur niet retour te zenden of steeds opnieuw te installeren.

Wilt u dan het water weer op? U neemt eenvoudig contact op met de specialisten van IT-Wizzard via Whatsapp, telefoon of per mail. We zetten het dan per ingang van de volgende contractmaand weer aan.

Hierbij houden we rekening met de begindatum van uw maandelijks opzegbaar abonnement. Heeft u bijvoorbeeld op 2 januari een abonnement afgesloten? Dan geldt dit abonnement van 3 januari, tot 3 februari. Zegt u op 31 januari het abonnement op, dan is dit per ingang van 4 februari opgezegd. Simpel, toch?

Installatieproces voor internet op twee adressen

Het installatieproces voor internet op twee adressen is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Hier is een stap-voor-stap gids:

 1. Bestel uw Simkaart of 4G/5G (mifi) router. Plaats een bestelling via de IT-Wizzard website voor een mobiele datakaart en koop of bruikleen uw  MiFi-router. Wij leveren de apparatuur voorgeïnstalleerd aan u aan, desgewenst met uw eigen gekozen netwerknaam en wachtwoord.
 2. Stekkers plaatsen. U steekt de stroomstekker van de router in het stopcontact. Dan wacht u tot de lampjes groen branden.
 3. Configureren. Volg de eenvoudige configuratiestappen uit de handleiding of instructievideo om de internetverbinding tot stand te brengen. Bij gebruik van een router, schakelt u het apparaat in en verbindt u uw apparaten met het Wi-Fi-netwerk dat door de router wordt uitgezonden.
 4. Gebruik het internet. Zodra de verbinding is ingesteld, kunt u direct beginnen met surfen, streamen en werken op uw tweede adres.

Bekijk de onderstaande video voor een visuele uitleg van het installatieproces:

Kosten van internet op meerdere adressen

De kosten van meerdere internetpakketten zijn gemakkelijk te berekenen. U heeft namelijk een pakket per adres nodig. Dus gebruikt u internet op twee adressen? Dan berekenen we tweemaal de pakketprijs. Zo simpel is het!

Klantbeoordelingen van IT-Wizzard

IT-Wizzard is erg trots op zijn reviews. Onze gemiddelde reviewscore is namelijk een 9,4! Volgens klanten blinkt IT-Wizzard uit op de volgende punten:

 1. Communicatie. Onze specialisten reageren snel op de mail, luisteren goed en zijn vriendelijk.
 2. Gemakkelijk bereikbaar. IT-Wizzard heeft zijn hoofdkantoor in Harlingen zitten en reist heel Nederland door om mensen thuis te helpen met hun internetproblemen.
 3. Vakkundig. De IT-Wizzards weten stuk voor stuk álles over computers en internet. Wat het probleem ook is, wij weten wat we voor u als klant kunnen betekenen. We bijten ons vast in uw probleem en werken door tot er een oplossing is.

Zo ook J. Tigchelaar. De heer Tigchelaar heeft IT-Wizzard 5-sterren gegeven, met als opmerking erbij: “Ik ben heel prettig geholpen. Heel correct en wat fijn was dat ik op de hoogte gehouden werd van de voortgang. Een goede communicatie waar menig bedrijf nog wat van kan leren.”

En K.P. Boomsma (ook 5-sterren) schreef: “Eerlijk, deskundig en vriendelijk geholpen nadat scherm laptop op zwart was gegaan. Nette mails ontvangen ter bevestiging van ontvangst apparaat en meldingsmail reparatie voltooid. IT-Wizzard maakt hun naam waar!”

Ook Michel en zijn hond Spike lieten een review achter: “Goede service, afstandsbediening was stuk. Me hond vond het leuk om erop te kauwen. Kon ff geen tv kijken daardoor. De heren gebeld…. Binnen 30 seconden iemand aan de lijn en sturen gelijk een nieuwe op. We moesten wel er voor betalen maar hebben wel heel leuk een bot erbij gestuurd voor de hond met een leuk briefje: “hier mag je hond wel op kauwen. Groeten, IT-Wizzard” toch leuk een beetje humor. Namens Spike bedankt.”

Miranda reist vaak met de caravan. Ze liet vijf sterren achter op de website. “Ga altijd 3 maanden met de caravan weg en telkens gedonder met wifi op campings en de schotel die het meer niet doet dan wel. Erg blij met deze partij want zij hebben beide tv en internet. Zelfs ik als digibeet kon het aansluiten.”

Klantbeoordelingen

Veelgestelde vragen

Heb ik een sim only abonnement nodig voor het internet van IT-Wizzard?

Nee, u heeft geen sim only abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van de maandelijks opzegbare internet abonnementen van IT-Wizzard. Wij leveren speciale data-sims. Dit zijn de enige door de provider toegestane simkaarten die in routers gebruikt mogen worden. Uw reguliere sim-only mag niet in een router geplaatst worden.

Hoe werkt het maandelijks opzegbaar internet van IT-Wizzard?

Bij IT-Wizzard hoeft u na opzegging enkel de maand af te maken waar u reeds in zit. Hierbij wordt wel gekeken naar de dag waarop u het abonnement heeft afgesloten. Loopt uw abonnement van de 13e tot en met de 13e? Dan wordt het per de 14e opgezegd.

Hoe zeg ik mijn tijdelijk internet van IT-Wizzard op?

U kunt uw abonnement heel gemakkelijk maandelijks opzeggen. Dit doet u bijvoorbeeld via Whatsapp of per mail. U mag ons natuurlijk ook altijd even bellen via 085 0290 591, of kunt langskomen bij ons kantoor in Harlingen. Bezoek onze website voor de contactgegevens.